Циклене паркет, Пловдив

Циклене и шлайфане на паркет и дюшеме

Цикленето и шлайфането на паркет или дюшеме е процес, при който се премахват неравностите на пода като се почиства от захабения лак, боя или друго покритие, до осигуряване на напълно гладка повърхност на паркета. Извършва се чрез дискови и валови машини. За труднодостъпните места на помещението като ъгли, части под радиатори се използват ъглови машини.

Цикленето извършваме с професионални безпрахови машини, благодарение на които отделянето на прахообразни частици е невъзможно. Те гарантират високо качество на циклене, което осигурява добрия вид на Вашия паркет.

Шлайфането с професионални дискови машини премахва напълно всички дефекти и полира идеално дървото. След минаване с тях повърхноста вече е перфектно равна без никакви черти, драскотини и вълнообразни следи.

   Преди                                                                      След

3-1  3-4

Редене на паркет

Реденето на паркет изисква предварителна подготовка и прецизност. Преди за започнем ние вземаме под внимание вида и размера на паркета, помещението, местоположението на прозорците и вратите, влагата на замазката и още редица фактори. Необходимо е подът да бъде максимално гладък, за да постигнем оптимални резултати и качественото полагане на паркет.

Съществуват различни начини за редене на паркет - рибена кост, право редене, рибена кост на диагонал и др. Начина, по който ще бъде подреден изцяло зависи от желанието на клиента. Свободно реденето извършваме, когато паркетът се нарежда свободен върху пода.

Пренареждането - Естественият паркет е една от най-здравите и дълговечни настилки. В процеса на експлоатация, в резултат на изсъхването на материала или повишаване на влажността в помещението, паркетът съответно се свива или набъбва. Появява се скърцане, огромни фуги, които вече е станало невъзможно да се запълнят или трябва да се заменят части от паркета. Паркета се вади ред по ред, замазката се покрива с лепило и паркетът се полага във същия ред, в който е бил изваден.

 

Фугиране на паркет

Фугирането е процес при който се запълват фугите между паркетините със специални смеси, наречени фугинати.

Фугиране на паркет се препоръчва за фуги от 0.5мм до 3мм. Съвременните продукти, които използваме остават пластични и след като изсъхнат не се напукват, не почерняват и са водоустойчиви. Запълването на фуги се извършва след цикленето на паркета и преди финото шлайфане.

След цикленето, шлайфането и фугирането повърхността е готова за полагане на лакове, масла и други покрития, които осигуряват защита на паркета Ви.

 

Лакиране на паркет

Фирма Акция 2010 използва професионални шведски продукти без разредители и силикон, в богата гама от цветове, лесни за шлайфане и лакиране.

Лакирането допринася за запазване на дървото, подчертава неговата шарка и придава блясък или мат. То е защита срещу нараняване, изхабяване, нечистотии и поддръжката му става много лесна. Преди нанасяне на лака се полага специален грунд, който създава добре наситена и топло оцветена основа. Грундът предпазва дървото в дълбочина и едновременно с това запълва някои дребни дефекти върху паркетините. Лакът се полага върху грундa и осигурява на дървото трайно покритие. Преди нанасяне на всеки слой лак, обикновено се извършва пришлайфане на пода, за постигане на по-висока гладкост и здравина. За по-голяма износоустойчивост и дълготраен ефект на лакираните повърхности препоръчваме на нашите клиенти, нанасянето на трета ръка лак. Последното покритие може да бъде намазано допълнително с масло.

Лаковете - Ние лакираме с лак по Ваш избор - алкиден лак, полиуретанов лак, уретанов лак, полиуретанов лак на водна основа, масла. Лаковете са с блясък, мат и сатен.

Нанасяне на масла - Tова е най-новото поколение за покритие на дървените подове. Маслата са напълно безвредни и запазват дървото в дълбочина. Те изсъхват по-бързо от лаковете и образуват по- твърди и устойчиви слоеве.

След лакиране или омасляване паркетът се поддържа с влажен парцал и с подходящи почистващи препарати за дърво. В нашата работа ние използваме професионални почистващи шведски продукти за дървени подове.

     Преди                                                                След

    predi1   sled1                                              

Имаме огромното предимство да изпълняваме експресно всякакъв вид поръчки за съвсем кратки срокове!

 

bona-ciklene-sm

 

 

bona-redene-sm

 

 

bona-lakirane-sm

 

 

tehn-module

 

 

sertificat-bona-sm